Radnička 35 ,
PIB 108404077
+38160 3535 720
+38164 3531 826
info@beohosting.com
podrska@beohosting.comNAMENSKI (Dedicated) Serveri

Izaberi OS

Izaberi Linux ili Windows

1

Izaberi jačinu VPSA

Izaberi CPU,RAM, HDD

2

Izaberi Panel

Izaberi neki od ponudjenih Panela: cPanel, Plesk, Webmin...

3

Šta su VPS serveri i kome su namenjeni?

Namenski serveri (dedicated server) ili menaged dedicated serveri koriste se za internet hostovanje gde klijent ima pod svojom kontrolom ceo server i ne deli ga ni sa jednim drugim korisnikom.

Namenski serveri su fleksibilniji i stabilniji za poslovne i veće korisnike koji trebaju više resursa. Dedicated server je bolji od shared hostinga (web hostinga – koji se deli sa ostalim korisnicima), jer organizacija ili kompanija imaju potpunu kontrolu nad serverom, i mogu da izaberu operativni sistem, konfiguraciju hardvera, itd…

Operativni sistemi koje možete izabrati su:
CentOS, Fedora Core, Debian, Ubuntu … ili BSD sistema kao što su FreeBSD, NetBSD, Open BSD.

Dedicated hosting rešenja se znatno razlikuju od cloud shared hosting rešenja.

Serverski menadžment uključuje:

 • Podešavanje i ažuriranje operativnog sistema
 • Ažuriranje aplikacija
 • Praćenje rada servera (server monitoring)
 • SNMP hardversko praćenje
 • Praćenje rada aplikacije
 • Podešavanje aplikacija
 • Firewall usluge
 • Anti-spam program
 • Ažuriranje antivirusa
 • Zaštita servera
 • Backup
 • DNS hosting
 • Administracija baze podataka
 • Konsultacije
Ukupan prostor na disku je onaj koji stoji u paketu, u zavisnosti od težine Kontrol panela i operativnog sistema smanjuje se slobodan prostor na disku.

NAMENA VPS-A

Ako imate web sajt koji želite da žaštitite od napada i virusa VPS je pravo rešenje za Vas.
Vaš sajt je počeo da raste na internetu i imate više poseta, želite da WEB sajt radi brže i sigurnije? Ako želite da pravite više backupova ili da odradite neku drugačiju konfiguraciju nego što je na deljenom hostingu.Na slici je prikazan diagram poseta i razmena podataka tokom meseci na jednom VPS-u.

 • POSETA
 • RAZMENA PODATAKA

SSD hard diskovi su postali svakodnevnica na VPS i namenskim serverima. Korisnici se pre opredeljuju za SSD nego za SATA HDD zbog brzine čitanja podataka na serveru.

Brzina čitanja podataka sa servera je jako bitna kao i faktor optimizacije Vašeg web sajta na Google pretraživaču.

SSD hard diskovi pružaju mnogo veću stabilnost nego obični HDD diskovi. Mana SSD hard diskova je njihov kapacitet. Postoje razlike i u tipovima SSD hard diskova u njihovim brzinama kao i kvalitetu.

Na dijagramu desno je približno prikazana razlika u brzini hard diskova.
SSD
HDD 7200
HDD 5200

Isplativost VPS servera

VPS server konfigurišete za svoje potrebe, samim tim uzimate konfiguraciju koja Vam je zapravo potrebna. Nemate neiskorišćenih niti prekomernih resursa.

U zavisnosti kako se Vaš biznis širi i kako imate potrebu za Većim resursima, tako možete nadograditi Vaš VPS server i plaćate samo razliku u ceni za prvi mesec.

Statička IP adresa

Prilikom kupovine VPS servera, dobijate statičku IP adresu za Vaš server.
Statička IP adresa je samo Vaša i tu IP adresu ne delite ni sa jednim korisnikom.

Prednosti statičke IP adrese su mnogobrojne, a neki od razloga su: IP adresa ostaje čista (ne morate da brinete oko blacklistovanja IP adrese zbog drugog korisnika), sa aplikativne strane Vašeg sajta, SSL sertifikata ... itd.


Karakteristike VPS servera


Potpuni pristup serveru

Instalirajte neki od ponudjenih operativnih sistema za Vaš projekat. Restartujte i upravljajte serverom. Konfigurišite server za Vaše potrebe.


Besplatni transver

U slučaju da migrirate podatke sa drugog servera, mi ćemo to uraditi za Vas na Vaš zahtev i to potpuno BESPLATNO! Napravite tiket ili napišite u napomenu prilikom naručivanja.


Održavanje servera

Pružamo pomoć u radu na VPS serverima. Vaše je samo da otvorite tiket za podršku sa upitom, a mi Vam stojimo na raspolaganju da ispunimo sve Vaše potrebe.


Kapaciteti servera

Kapaciteta servera su u potpunosti dostupni Vama, i garantujemo da resurse koje dobijete su u potpunosti namenjeni samo Vama.


Kontrol Panel

Možete izabrati neki od kontrol panela kako bi Vam omogućio lakši rad na serveru. cPanel, Plesk (plaćeni), Webmin besplatni...Mi ćemo instalirati za Vas!


Zaštita servera

Svi serveri su zaštićeni od ddos napada hardverskim firewallom, trudimo se da naši serveri ostanu bezbedni na internetu. Ako imate dodatne zahteve otvorite tiket za podršku.